Slider1
Slider2
Slider3
Slider4
Slider5

Nieuws

Lagere pensioenpremie: geen extra loon

Lagere pensioenpremie leidt vrijwel niet tot extra bruto loon. Werkgevers zullen vanaf volgend jaar de premieverlaging voor pensioenopbouw nauwelijks uitkeren als extra bruto loon. Dat blijkt uit onderzoek van Mercer onder 134 bedrijven die niet onder een bedrijfstakpensioenfonds of verplichte cao vallen.13 procent van de werkgevers grijpt de versobering van de pensioenlasten aan om extra loon uit te keren. Een miljardenimpuls in de economie, waar het kabinet op gehoopt had, lijkt daarmee uit te blijven. Extra financiële ruimte voor werkgevers.

 

Vanaf 1 januari 2014 verhoogt de pensioenleeftijd naar 67 jaar en verlaagt het opbouwpercentage voor pensioenen van 2,25 naar 2,15 procent. Daardoor ontstaat extra financiële ruimte voor werkgevers. Tim Burggraaf, directielid bij Mercer: ‘De overheid ging er van uit dat deze ruimte beschikbaar zou komen als extra bruto loon om daarmee de economie te stimuleren. Dat blijkt nu echter lang niet altijd het geval.' 48 procent van de bedrijven compenseert de versobering niet, en 39 procent zegt de versobering te zullen verdelen onder werkgever en werknemer.

Voor de pensioenversobering per 1 januari 2015, waarover het kabinet momenteel onderhandelt, is een soortgelijk beeld zichtbaar. Het kabinet schrijft een verlaging van het opbouwpercentage voor naar 1,75 procent. Uit het onderzoek blijkt dat 15 procent van de werkgevers deze pensioenverlaging direct doorgeeft aan de werknemers, 46 procent gedeeltelijk. Eerder dit jaar gaven werkgevers en vakbonden al aan dat de premie bij pensioenfondsen niet terug zou vloeien. Nu blijkt het voor de rechtstreekse markt niet anders te zijn.

Ruim driekwart van de werkgevers heeft de overige arbeidsvoorwaarden dan pensioen nog niet in lijn gebracht met de verhoging van de pensioenleeftijd, terwijl die wijziging per 1 januari ingaat. Toch belangrijk, want alle arbeidsvoorwaarden lopen immers twee jaar door!Beschikbare premieregeling in opkomst. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat de trend naar individuele beschikbare premieregelingen duidelijk doorzet. Van alle werkgevers die zelfstandig hun pensioenbeleid mogen bepalen biedt nu al 65 procent een beschikbare premieregeling aan. Nog eens 11 procent is bezig de pensioenregeling te herzien naar een beschikbare premieregeling. Bij een beschikbare premieregeling wordt met de werknemer de inleg van de pensioenpremie bepaalt, maar wordt er geen garantie gegeven op het totale pensioenkapitaal. Burggraaf: ‘Het zijn niet alleen mkb-ers die we hebben onderzocht, maar ook multinationals met tienduizenden werknemers in dienst. Veel Nederlanders zullen dus met een beschikbare premieregeling te maken krijgen.