Slider1
Slider2
Slider3
Slider4
Slider5

Nieuws

Waarom het vakantiegeld dit jaar flink lager uitvalt

De jaarlijkse vakantiebijslag, die miljoenen Nederlanders eind deze maand weer ontvangen, valt dit jaar voor veel werknemers lager uit dan voorgaande jaren.

Dit blijkt uit berekeningen die HR- en salarisdienstverlener ADP uitvoerde op basis van de belastingtarieven, premies en heffingen van 2015.

Om een lagere teruggave bij de belastingaangifte (het ‘deurmatmoment’) in 2016 te voorkomen, wordt er dit jaar bij de uitkering... van bijzondere beloningen rekening gehouden met de afbouw van de heffingskortingen.

Hierdoor blijft er netto ook minder over van het vakantiegeld.

 

De achteruitgang in vakantiegeld treft met name de hogere inkomens: tweeënhalf keer modaal ontvangt door afbouw van de heffingskortingen 256 euro minder vakantiegeld; anderhalf keer modaal houdt netto 242 euro minder vakantiegeld over en twee keer modaal gaat met 204 euro minder op vakantie.

Een modaal inkomen moet het met 59 euro minder doen. Mensen met een minimumloon gaan er niet op achteruit. Leg het maar uit aan je werknemers Door de verandering in heffingskortingen en de mindering in vakantiegeld verwacht ADP dat veel werknemers vragen hebben richting hun werkgever.